Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

ΧΡΗΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ



                                                          photo by gianpal333
                                                  
 «Να τρέξω να ψωνίσω ή να ψωνιστώ;» Ιδού η απορία!
 «Δεν έχω κρίση ή μήπως δεν έχω στύση;» Ιδού η απορία!
Τελικά μήπως δεν έχεις κριτική σκέψη και σε δουλεύουν ψιλό γαζί; Η βαριά επένδυση που σε ντύνει με ετοιμοπαράδοτα νοήματα, γουνοπαλτά, τσαντάκια, πορτοφολάκια, γκατζετάκια κ.τ.λ, σου επιτρέπει να παίζεις με το φύλο σου και να ξεχνιέσαι λιγουλάκι. Μόνο που ό,τι απωθείς δεν σε απωθεί κι εκείνο. Επιστρέφει απρόσμενα και αναδιπλασιάζει το ήδη διπλό της εικόνας σου στον καθρέφτη του κάθε δοκιμαστηρίου που διαθέτει παραβάν. Το παραβάν δεν μπορεί να σε διαχωρίσει απο τα αντικείμενά σου όσο κι αν βάλει τα δυνατά του. Έχεις γίνει ήδη ένα ανθρωπόμορφο αντικείμενο και αυτό σου δημιουργεί την κρίση πανικού που διαχειρίζεται το κάθε ιατρο-θεραπευτικό δυναμικό για να βγάλει κέρδος απο τα κέρατα. Οι τηλεοπτικές εκπομπές σου εκπέμπουν σήματα κινδύνου! Που θα πάει; Όπου να΄ναι θα την πάθεις την κρισούλα σου...
  Η ψυχιατρική είναι κι αυτή σε ετοιμότητα. Κόβει και ράβει διαταραχές για να χωρέσει τα συμπτώματα που σου έχει ήδη προκαλέσει. Θα σου πω λοιπόν το μυστικό για να μην σε πιάσει πάλι καμιά ''αγχώδη διαταραχή του κώλου''. Πολλαπλασιάζεσαι διαρκώς  στα προϊόντα που σε καλούν να αγοράσεις. Δεν αντέχεις την πρόσθεση και τον πολλαπλασιασμό σου σε προϊόν που καταναλώνει λαίμαργα τις ίδιες του τις σάρκες γιατί είσαι άνθρωπος! Όχι προϊόν μιας κάποιας χρήσεως. Είναι λοιπόν φυσιολογικό να αγωνιάς χωρίς να ξέρεις γιατί.
  Βέβαια έχεις μπλέξει άσχημα, αν τους πιστέψεις, γιατί η συστημική λογική της δήθεν ψυχικής υγείας δεν συμπαθεί την διαίρεση. Η διαίρεση σε αφήνει με ένα υπόλοιπο επιθυμίας στο χέρι που δεν είναι «του χεριού σου» για να το διαχειριστείς όπως τους βολεύει. Στην πρόσθεση τα πηγαίνουν μια χαρά. Ο παλιός θρησκευτικός συγκρητισμός όπου όλες οι θρησκείες γίνονταν σούπα σ'ένα κοινό καζάνι ξαναγυρνάει με την μορφή του ψυχοθεραπευτικού συγκρητισμού, όπου όλοι οι θεραπευτές, ακόμη και οι ψυχαναλυτές, χωράνε στο ίδιο καζάνι αρκεί να λένε τις ίδιες αποβλακωτικές διαγνώσεις και να παραπέμπουν σε φάρμακα και φαρμάκια.
  Το κάθε πελατάκι μπορεί να τσιμπήσει και απο μια προσθετική πανικού μαζί με τις προσθετικές μαλλιών, νυχιών, ρούχων και αξεσουάρ φοβίας που δίνουν πόντους στο εικονικό του σώμα και γεμίζουν την πιστωτική του κάρτα με χρέη. Στην αφαίρεση, το ψυχοδυναμικό της διαχείρισης συγκρούσεων και κρίσεων, έχει μαύρα μεσάνυχτα. Δεν την μπορεί καθόλου την αφαίρεση γιατί φέρνει έλλειψη και αγωνία. Για  να  σε  γεμίσει λοιπόν σου πουλάει ισοδύναμα αντικειμένων. Σου λέει ότι το αίτημα ισοδυναμεί με την αγάπη. Δεν χρειάζεται να την πατήσεις και σ'αυτό! Όταν σου ζητούν να σε φάνε κι έπειτα  να φαγωθείς κι εσύ απο μόνος σου δεν το κάνουν απο καταβροχθιστική αγάπη αλλά απο αισχρό κανιβαλισμό Υπερεγωτικού τύπου.
 Στην γυάλινη σφαίρα της κακιάς μάγισσας όλες οι ενδείξεις βγαίνουν αληθινές. Αυτό που διαβάζεις στο διαδίκτυο νομίζεις ότι το'χεις κιόλας. Καταπίνεις τα συμπτώματα του Άλλου με τα μάτια και σε κρατάς σε λήθαργο με κάποιο μαγικό φίλτρο ή ματζούνι. Το αγχολυτικό σου χαπάκι σου βάζει το μαχαίρι στο λαιμό κι εσύ υπάκουα ανοίγεις την τσάντα σου...
«Καλή απεξάρτηση...»